Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
UEI Nevo Remote Controls Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Connecting Configured Q50 to NC-50
This thread has 8 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Saturday November 28, 2009 at 14:58
Tazdev
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2009
5
I have a Q50 that was configured for a TV and Audio Tuner and DVD player. Not a big configuration. However, the client has an NC-50 now and wants the two connected together but I cannot seem to find out how to do that. I have gone over the documentation I have for the remote and the NC-50. All it tells me is to press the Add button. There is no Add button. The config that was done to the remote does not have one I can find programmed.
I have not done one like this before. I am sure there is a simple fix but it is just not coming to me so I thought I would search here. I did not find anything. Anyone know how to add the "Add" button to the Q50 so that I can add the NC-50 to it?
Post 2 made on Saturday November 28, 2009 at 15:03
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,301
 you need to add the nc50 to the nevo configuration through nevostudio pro.  plug the nc50 into the pc you are programming with via usb cable, then click on the add hardware button. you will probably be prompted to update the firmware. the mac address of the nc50 will be recorded into the program.  you then setup the i.r routing for the nc50, load the file back into the q50 remote, and when the remote reboots, it will ask you to create a zwave network.  should be pretty simple after that, just follow the directions on the remote.
[Link: facebook.com]
OP | Post 3 made on Saturday November 28, 2009 at 15:28
Tazdev
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2009
5
THANK YOU SOOOOO MUCH. It has been one full week and the dealer still has not returned my call. WHOOOHOOOO!!!!!!!!!!! Seriously WOOOHOOOO!! I am now going to dance the dance of joy Yeeehaaww
OP | Post 4 made on Tuesday December 15, 2009 at 00:08
Tazdev
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2009
5
I was sick and out for a while. I went to add the NC-50 and I think I may have missed something. I added the NC-50 to the Nevo Ecosystem. It asked me about the MAC and checked the Firmware as you noted it would. I left the IR information alone since it is already configured for the devices. I then saved the config. I disconnected the NC-50 and connected the Q50. Downloaded the new config to it and then "rebooted" it. No wizard came up. What did I miss? It never prompted me to configure the Z-Wave network.
Post 5 made on Tuesday December 15, 2009 at 00:23
chillspace
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2009
43
Tap on the menu bar at the top of the screen, by default, it should bring up the set up menus. Go to the Nevo Ecosystem. You'll need to add the NC-50 as a Z-wave node. Once that's done, you should be set and it'll use the whatever configuration you programmed in with NevoStudio Pro.

Eric
OP | Post 6 made on Tuesday December 15, 2009 at 13:04
Tazdev
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2009
5
The "top of the screen" I assume is on the Q50. I only ask since to go over their house I have to go to a different town LOL.

MAn I hope I didn't screw it up
Post 7 made on Thursday December 17, 2009 at 02:39
chillspace
Long Time Member
Joined:
Posts:
August 2009
43
On December 15, 2009 at 13:04, Tazdev said...
The "top of the screen" I assume is on the Q50. I only ask since to go over their house I have to go to a different town LOL.

MAn I hope I didn't screw it up

Yes. On the Q50.
Post 8 made on Thursday December 17, 2009 at 03:01
sydinstaller
Active Member
Joined:
Posts:
February 2004
740
Hi,

You said that you left the IR info alone!

NSP does not configure anything to the NC-50.
All you items will appear in the NC-50 config page but YOU need to click what port the codes come out from.

Also. If NSP did not enable the z-wave you may need to manually tick "enable z-wave" in the settings section of NSP (the two little gears near the d/l button)

D.
OP | Post 9 made on Thursday January 14, 2010 at 01:50
Tazdev
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2009
5
Thank you for all your help. Yeah I left the IR alone and figured that out while there. LOL I hate it when something is simple but you forget one small step and cannot figure out why it is b0rked.

Thank you again for your help I really REALLY appreciate it!


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse