Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Philips Pronto Classic Forum - View Post
Previous section Next section Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Topic:
Tsu 6000 charging issue
This thread has 5 replies. Displaying all posts.
Post 1 made on Tuesday November 26, 2013 at 12:51
Dr.Ron
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2013
5
Hello. I am new here and new to this Phillips remote.
I bought it new and pretty cheap. How old of a remote is this actually?
When I place it on the charger, it makes good contact and the 2 green lights blink, but the battery did not charge after 7 hours of being on the charger.

i have an older computer that I plugged the remote into with the serial cable thinking it would charge like that (like USB's do), but it's not charging like that either.

Am I doing something wrong? I'm pretty good electronically and this seems trivial but it's not working. The battery is new too!

As I mentioned above, the unit was never used before.

Thanks!

Ron
Post 2 made on Tuesday November 26, 2013 at 14:52
raiders_fan94
Long Time Member
Joined:
Posts:
September 2002
321
When the battery is blinking, the contacts are not being made correctly (I believe). Try reseating it until the lights no longer blink and a are solid green.

I'm thinking the remote is at least 10 years old. I bought mine in 2004 and it was already older by then.
Never underestimate the predictability of stupidity
OP | Post 3 made on Tuesday November 26, 2013 at 15:08
Dr.Ron
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2013
5
Thanks for the reply!
Oh goodness...I didn't know it was THAT old. I saw good reviews of it somewhere and they didn't mention any dates/age...

I'll try to seat it again when I get home tonight...Does it require a solid push down to engage the connection or something?
Post 4 made on Tuesday November 26, 2013 at 23:13
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,645
From the Pro Forum response. Try a new battery as well.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester
OP | Post 5 made on Wednesday November 27, 2013 at 14:24
Dr.Ron
Lurking Member
Joined:
Posts:
November 2013
5
Thanks for the reply!
Oh goodness...I didn't know it was THAT old. I saw good reviews of it somewhere and they didn't mention any dates/age...

I'll try to seat it again when I get home tonight...Does it require a solid push down to engage the connection or something?

I tried 2 (new) batteries.
Post 6 made on Saturday November 30, 2013 at 16:25
Lyndel McGee
RC Moderator
Joined:
Posts:
August 2001
12,645
Make sure none of the pins are bent.
Lyndel McGee
Philips Pronto Addict/Beta Tester


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse