Your Universal Remote Control Center
RemoteCentral.com
Complete Control by URC Forum - View Post
Previous section Next section Previous page Next page Up level
Up level
The following page was printed from RemoteCentral.com:

Login:
Pass:
 
 

Page 1 of 2
Topic:
Wierdest Problem - TV get controlled by another remote
This thread has 19 replies. Displaying posts 1 through 15.
Post 1 made on Wednesday January 19, 2022 at 19:25
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
I have a URC MX980 controlling a Samsung TV in my Family Room. I have a URC-MX900 controlling Sony TV in my Kitchen

I had an Apple TV 4K in the family room and I moved it to the kitchen TV. I deleted the info from the mx980 regarding the AppleTV and programmed the commands to the Kitchen 900

When I turn on the Kitchen TV and the Apple TV via Macro button, the TV in the living room will go blank and come back on like its changing inputs.. If Someone is watching satellite TV, it will go black then come back on to that channel in about 2 seconds.

I checked all the programing on the Living room 900. There is nothing controlling anything in the Family room.

The Family Room TV and Kitchen TV are plugged into the same LAN via ethernet.

I can not figure this one out
Post 2 made on Wednesday January 19, 2022 at 20:53
Daniel Tonks
Wrangler of Remotes
Joined:
Posts:
October 1998
28,742
Is one or both of those remotes operating by RF?
OP | Post 3 made on Friday January 21, 2022 at 00:38
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
On January 19, 2022 at 20:53, Daniel Tonks said...
Is one or both of those remotes operating by RF?

Both are. They are both radio frequency to a URC receiver with IR eyes.

This only happens with the Apple TV page on the mx900 kitchen remote.

Keep in mind the 2 TVs are different brands

Last edited by Diamond Dog on January 21, 2022 14:23.
Post 4 made on Wednesday February 2, 2022 at 05:24
MrVideo
Junior Member
Joined:
Posts:
July 2019
38
I'm assuming that the RF receivers are on different codes, i.e., one of them is set to "1" and the other to "2" (for example).

When you send a command to the Kitchen, do you see the led blink on the TV? When you send a command to the Kitchen, do you see the led blink on the Samsung TV?
OP | Post 5 made on Sunday February 6, 2022 at 17:22
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
Yes different codes for receivers.

No blinking on the or emiiters when this happens.
Post 6 made on Sunday February 6, 2022 at 21:48
goldenzrule
Loyal Member
Joined:
Posts:
July 2007
8,428
Are TVs on the same circuit?
Post 7 made on Tuesday February 8, 2022 at 09:20
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,214
post your file for review
[Link: facebook.com]
OP | Post 8 made on Thursday February 10, 2022 at 00:10
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
Not on same circuit


Sorry, not clear on how long post my "file". Are you referring to my CCP files for the remote?
Post 9 made on Thursday February 10, 2022 at 08:17
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,214
yeah, put it on dropbox and share the link.  easier to just look through the file than all the back and forth guesses.
[Link: facebook.com]
OP | Post 10 made on Thursday February 10, 2022 at 18:34
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
Here is the link

MX-900 file is the system I am using . This happen with Apple TV Menu when I run the On Button Macro

MX-980 file is the system where the TV goes blank and comes back on

[Link: dropbox.com]
Post 11 made on Friday February 11, 2022 at 07:37
BobL
Founding Member
Joined:
Posts:
March 2002
1,299
Took a quick look. In the configure home section both remotes were not assigned a default base station. I would do that and see if that helps. I would also not label two devices the same thing even if on different remote. Both remotes have a "TV Only" device. I am guessing because the base stations weren't assigned a default base station it probably went to the wrong one. It shouldn't, but might have assumed wrong base station.

Let us know if that works.
OP | Post 12 made on Sunday February 13, 2022 at 22:51
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
On February 11, 2022 at 07:37, BobL said...
Took a quick look. In the configure home section both remotes were not assigned a default base station. I would do that and see if that helps. I would also not label two devices the same thing even if on different remote. Both remotes have a "TV Only" device. I am guessing because the base stations weren't assigned a default base station it probably went to the wrong one. It shouldn't, but might have assumed wrong base station.

Let us know if that works.

Hi Bob,

Thanks for your reply.

Changed it all and will let you know
OP | Post 13 made on Monday February 14, 2022 at 00:34
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
The changes did not work.

It appears to occur when the LED flashes for the Kitchen TV to turn it on and also when you turn it off.

In the family room, the TV goes black for a second then comes back on. No LED emitted light can be seen when all of this occurs
Post 14 made on Monday February 14, 2022 at 08:15
Duct Tape
Loyal Member
Joined:
Posts:
November 2008
5,214
looks like the dropbox file was deleted before i could look at it.
[Link: facebook.com]
OP | Post 15 made on Sunday September 4, 2022 at 14:24
Diamond Dog
Long Time Member
Joined:
Posts:
May 2003
167
OK I FINALLY figure this out.

I have all my HDMI running through my Integra Pre-Amp. It has a feature where you can output to Main Monitor, Sub Monitor, or Both.

I had it selected to both as sometimes I will run video from the family room and have the same video run on the kitchen TV through a HDMI cable using a Balun (Griffin Technologies).

When I would turn on the kitchen tv, it must send a a signal to the Integra processor that causes the main monitor to receive a signal then glitch.

The fix was to turn the setting to main monitor only on the pre-amp I will turn the "both" setting on only when I use it (which is rare)...Unless you guys have a better solution

Just thought I would post this so there is a data base of weird problem solutions that you can search for
Page 1 of 2


Jump to


Protected Feature Before you can reply to a message...
You must first register for a Remote Central user account - it's fast and free! Or, if you already have an account, please login now.

Please read the following: Unsolicited commercial advertisements are absolutely not permitted on this forum. Other private buy & sell messages should be posted to our Marketplace. For information on how to advertise your service or product click here. Remote Central reserves the right to remove or modify any post that is deemed inappropriate.

Hosting Services by ipHouse